Hoe houd je skimmers buiten de deur? 4 tips tegen skimmen

Hoe houd je skimmers buiten de deur? 4 tips tegen skimmen en skimming.

Skimmers, wie kent ze niet. Vervelende criminelen die er met je geld vandoor willen gaan en het ook zeer regelmatig lukt. 

Voorheen was het nodig om je magneetstrip van je bankpas te kopiëren en je pincode te bemachtigen. Met de invoering van contactloos betalen is er nieuw gevaar om de hoek komen kijken. Het skimmen van de RFID chip wat het contactloos betalen mogelijk maakt.  

Contactloos betalen is natuurlijk super handig en in de afgelopen periode is de populariteit razendsnel gestegen, logisch. We moeten alleen wel op blijven letten dat deze slimme vooruitgang niet in ons nadeel gaat of kan werken.

Hoe pakken skimmers het aan?

Om er met jouw gegevens vandoor te gaan zijn hebben ze je pinpas nodig en je pincode. Tenminste, als ze meer dan € 25,- van je willen stelen en dat is meestal het geval.  Het vervelende is dat je pinpas door de nieuwe techniek niet fysiek in het bezit hoeft te zijn van de skimmer, maar ze kunnen hem uitlezen door langs je te lopen. Ze kopiëren daarbij je pinpas.

Met een slim apparaatje is het mogelijk je gegevens te verkrijgen, dan ontbreekt alleen nog je pincode. Ze zijn slinks en brutaal dus het afkijken van je code is zo gebeurd en kun je in no time honderden of zelfs duizenden euro’s lichter zijn.

Je pincode kan ook van een pinautomaat afgelezen worden d.m.v. een warmtecamera. De koudste toets is als eerste aangeraakt, de warmste als laatste. Slim gevonden, maar wel gevaarlijk voor de consument.

Je moet er niet aan denken dat ze zo met je jouw geld aan de haal gaan.

Wat kun je er aan doen?

4 gouden tips om criminelen slimmer af te zijn.

  • Dek je hand af bij het pinnen, ga veilig om met je pincode.
  • Raak meerdere toetsen aan als je wegloopt om het criminelen moeilijker te maken.
  • Verlaag bij je bank je dagelijkse bedrag dat opgenomen kan worden met contactloos betalen.
  • Schaf een portemonnee aan met een RFID shield. Criminelen kunnen je pasjes dan niet scannen.

Wil je ook voorkomen dat je geskimmed wordt? Met deze wallet ben je zeker van een veilig opgeborgen bankpas.

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search